Hasta yakınları hekimi evini basarak darp ettiler

14 Eyl 2012

14 Eylül 2012

Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Beğendik beldesinde aile hekimi olarak görev yapan Dr. Recep Molla, hasta yakınları tarafından evi basılarak darp edildi. TTB ve Siirt Tabip Odası konuyla ilgili olarak yazılı basın açıklaması yaptı.

14.09.2012

BASIN AÇIKLAMASI

Hasta Yakınları Hekimi Evini Basarak Darp Ettiler

Sağlık alanındaki şiddet inanılması zor boyutlara geldi. 6 Eylül 2012 günü saat 19.45 sıralarında Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Beğendik Beldesi’nde görevli aile hekimi Dr. Recep Molla cep telefonundan hasta getireceklerini söyleyen hasta yakınlarınca arandı. Kısa sürede evine gelen üç kişi, annelerini arabaya gelip muayene etmediği gerekçesiyle hekime kapıda hakaretler edip saldırdılar. Neye uğradığına şaşıran Dr. Recep Molla kapıyı kapatıp içeriden jandarmayı aramaya çalıştı. Ancak kapıyı kırıp evine dalan saldırganlar evin içinde de doktoru darp etmeye devam ettiler.

Dr. Recep Molla yedi aydır bu beldede çalışan genç bir hekim olarak beldede kalıyor, geceli gündüzlü hasta görüyor, yurttaşlara hizmet etmeye çalışıyordu. Köyleri tek tek dolaşıp koruyucu hekimliğin gereklerini yapıyordu. Evinde darp edildiği gün üç çocuğa aşı yapmak için gittiği bir köyde de hakarete uğramış, tehdit edilmişti!

Doktoru evinde darp edenler serbest ve bu doktorun o beldede yaşayıp hizmete devam etmesi bekleniyor. Dr. Recep Molla ise yaşadıklarının derin üzüntüsü içinde, verdiği emeğin karşılığında yaşadıklarına inanamıyor, genç yaşta mesleğinden soğuyor!

Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığını anlatmaya çalıştığımızda Sağlık Bakanı buna inanmadığını, eskiden de şiddetin olduğunu, şimdi görünürlüğünün arttığını belirtiyor. Hastanelere kameralar koyarak, beyaz kodlar uygulayarak şiddeti önleyeceğini düşünüyor. Tablo ortada Sayın Bakan: Sizin ve pek çok siyasetçinin hekimleri aşağılayan, hedef gösteren söylemleriniz, sağlığı bir tüketim nesnesine çeviren “sağlıkta dönüşüm” sayesinde hekimler artık evlerinde bile dayak yiyorlar! Hekimlik değersizleşti. Sağlık çalışanının beyaz gömleğine kendi kanları bulaştı. Sağlık ortamını öyle bir hale getirdiniz ki artık koyduğunuz kameralarla şiddeti önleyemiyor sadece kaydını yapıyorsunuz. Belli ki hekimlerin evlerinin olduğu sokaklara, apartmanlarına, evlerinin içine de kamera koymanız gerekiyor.

Çok yazık, hekimler olarak yaşadıklarımıza inanamıyoruz. Türkiye’de sağlığın gidişinden, şiddetin bu kadar sıradanlaşmasından derin kaygı duyuyoruz. Yurttaşlarımız en zor anlarında kendilerine yardım etmek için var olan hekimlere dahi hiç duraksamadan bu kadar şiddet uygulayabiliyorlarsa sözün bittiği bir yere daha gelmiş olduğumuzu görüyoruz. Hekimlerle hastaları, hasta yakınlarını karşı karşıya getirenleri tabloyu daha net görmeye ve samimi davranmaya davet ediyoruz.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ MERKEZ KONSEYİ SİİRT TABİP ODASI



Bugün 0 kez görütülendi. Toplam 66 kez görüntülendi

Yorumlara kapalı.