TTB Merkez Konseyi Genel Kurul’da Söz Verdiği Tutuklu Öğrencilere Ziyaretini Gerçekleştirdi

13 Tem 2012

11 Temmuz 2012

11.07.2012 tarihinde TTB Merkez Konseyi, Prof. Dr. Özdemir Aktan, Prof. Dr. Gülriz Erişgen, Prof. Dr. Mehmet Zencir ve Dr. Melda Pelin Yargıç’tan oluşan heyetle tutukluluğu süren 13 sağlık öğrencisini ziyaret etti. 06 Haziran 2012’de çoğu tıp öğrencisi olan 47 öğrenci gözaltına alınmıştı. Tutukluluğu sürmekte olan 13 öğrenci halen Sincan F tipi kapalı cezaevinde tutulmakta.

Görüşmelerde öğrencilerin morallerinin iyi olduğu ancak dava sürecine dair belirsizliğin sürmesinin rahatsızlık yarattığı tespit edildi. İddianameleri hala hazırlanmamış olan öğrencilerimize savcının sorguda 13 Mart mitinge katılma sebebini, SES Gençliği adına yapılan sağlık taramasını, üniversitedeki eğitim sistemlerinin bir parçası olan “komite”lerin ne olduğunu sorduğu öğrenildi. Sorulara bakılarak 13 öğrencinin tutukluluğunun sürmesinin en hafif tabiriyle trajikomik olduğu bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu. Sağlık hakkı mücadelesi vermenin suç olmadığını vurgulayan öğrenciler, tutukluluğa itiraz dilekçelerinin sonucunu bekliyorlar.

Cezaevi ziyaretini takiben TMMOB, DİSK ve KESK temsilcileriyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmeye katılan TTB Merkez Konsey Başkanı Prof Dr. Özdemir Aktan, tutuklu sağlık öğrencilerinin durumunu köşkte de dile getirdi. Sayın Cumhurbaşkanı, konuya duyarlı davrandı ve sürecin takipçisi olacağını belirtti.

 



Bugün 0 kez görütülendi. Toplam 193 kez görüntülendi

Yorumlara kapalı.