Doktora Şiddet 3 Yıl Hapis Cezası Getirdi

04 Haz 2012

Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uygulayanlara karşı açılan davalarda genellikle verilen cezaların ertelenerek uygulanmadığı günümüzde, mahkeme bu sefer kısmen caydırıcı olabilecek bir karar aldı…
Yaralı olarak gittiği hastanede bir doktora yumrukla saldıran yüksek lisans öğrencisi Onur Akına, yaralama suçundan 1 yıl 6 ay, hakaretten 1 yıl 9 ay olmak üzere toplam 3 yıl 3 ay hapse mahkûm oldu.
İstanbul Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Dr. Ramazan Gürgöze 20 Haziran 2011 tarihinde, Onur Akına tarafından yumruklu saldırıya uğramıştı. Onur Akına; herhangi bir tıbbi müdahalede bulunmadığı hastanın başka bir birimdeki doktorun yerini sorması üzerine bilmediğini söyleyen Dr. Gürgöze’ye “Sen burada ne işe yarıyorsun lan” diyerek yumruk atmıştı.
Uzun süredir gerek hukuki zeminde gerekse gerçekleştirilen etkinliklerle tüm sağlık kurumlarında şiddetin son bulması, hekimler ve sağlık çalışanları ile hastalar arasındaki güven ve saygı ortamının yeniden tesis edilmesi için mücadele yürüten İstanbul Tabip Odası, Dr. Ramazan Gürgöze’nin de yanında oldu. İstanbul Tabip Odası Hukuk Bürosu tarfından takip edileren dava 09.05.2012 tarihinde sonuçlandı. Bakırköy 9. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen ve 2 celsede tamamlanan davada Onur Akına fiziki şiddet nedeniyle 1 yıl 6 ay, hakaret nedeniyle 1 yıl 9 ay toplam olarak 3 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğu, “Bugüne kadar sağlık kurumlarında dozu artan şiddete karşı önlem alınması için talepte bulunduğumuzda Sağlık Bakanlığı önümüze hep halkın memnuniyet istatistiğini koydu. Şiddetin ne boyutta olduğunu anlamaları için ne yazık ki bir meslektaşımızı kaybetmemiz gerekiyormuş” diyerek bu kararın son derece kıymetli olduğunu belirtti. Dr. Çerkezoğlu söylerine şöyle devam etti:  “Ancak böyle bir çok dava var. Bu davalarda verilen cezalar  her zaman caydırıcı nitelikte olmuyor. Dolayısıyla Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası olarak ısrarla talep ettiğimiz hekimlik mesleğine ve sağlık hizmeti sunumuna doğrudan ya da dolaylı her türlü müdahaleyi ceza kapsamına alan, dolayısıyla şiddet uygulayanlara ve buna olanak sağlayanlara uygulanacak cezaları tanımlayan ve arttıran Türk Ceza Kanunu’na eklenecek maddenin geciktirilmeden yasalaştırılmasıdır.”
Radikal haberi için tıklayınız.



Bugün 0 kez görütülendi. Toplam 103 kez görüntülendi

Yorumlara kapalı.