Sezaryen, kürtaj, Uludere; hekimleri, hastaları, sağlığı kullanmak: HİÇ OLMAZSA SINIRI YOK MU?

31 May 2012

30 Mayıs 2012

altTTB Merkez Konseyi, TTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu, Ankara Tabip Odası ve Halk Sağlığı Uzmanları Derneği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kürtaj ve sezaryen ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarına ilişkin olarak bugün TTB’de bir basın toplantısı düzenlediler.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Feride Aksu Tanık, TTB Merkez Konseyi üyeleri Prof. Dr. Gülriz Erişgen, Doç. Dr. Özlem Azap, TTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu’ndan Dr. Filiz Ak ve Ankara Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Özden Şener’in katıldığı basın toplantısı, Prof. Dr. Feride Aksu Tanık’ın, Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etüdleri Enstitüsü’nün Türkiye’deki kürtaj ve sezaryen rakamlarına ilişkin verilerini ve dünyada kürtaj-sezaryan uygulamalarına ilişkin tabloyu içeren sunumu ile başladı. Basın toplantısında, kürtajın yasaklanmasının anne ölümlerinin artması anlamına geleceği vurgulandı.

Basın açıklamasının okunmasının ardından konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, sunumda da görüldüğü gibi kürtajın Türkiye’de önlenemez artışı olduğuna dair bir veri olmadığını, istenmeyen gebeliğin sonlandırılmasının kadının vereceği bir karar olduğunu, söz konusu işlemin bir sağlık hizmeti/ tıbbi işlem olduğunu, kadının gebeliğin sonlandırılmasında sağlık hizmeti sunan bir kişi ile  işbirliği olmamasının ana ölümlerinin artmasına yol açacağını söyledi. Başbakan’ın kürtajı “cinayet” olarak değerlendirdiğini anımsatan Bilaloğlu, “Kim işliyor bu cinayeti? Bu sorunun cevabı verilmek zorundadır. Kadın mı işliyor? Böyle bir kararı vermek kadın için duygusal yönden de son derece ağırdır. Başbakanın yüreği bir ananın yüreğinden, bir kadının yüreğinden daha mı duyarlıdır? Cinayeti işleyen fiilen hekim midir? Yasal bir tıbbi girişimde cinayet sözcüğü ile hekimi yanyana getiren bir ifade kullanmak, hekimi hedef göstermek değil midir? Bir tıbbi girişimi cinayetle birleştirmekteki amaç nedir?” diye konuştu.

Basın toplantısında paylaşılan veriler için…

Basın toplantısı görüntüleri



Bugün 0 kez görütülendi. Toplam 79 kez görüntülendi

Yorumlara kapalı.