TIP ÖĞRENCİSİ BURS YÖNERGESİ

Güncelle:Eyl 18th, 2024

KIRKLARELİ TABİP ODASI TIP ÖĞRENCİLERİ BURS YÖNERGESİ

Birinci Bölüm

Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak

Amaç

Madde 1: Bu yönergenin amacı gelir düzeyi düşük tıp fakültesi öğrencilerinin çeşitli gereksinimlerinin (Barınma, kitap, kırtasiye, beslenme vb.) karşılanması amacı ile Kırklareli Tabip Odası tarafından verilecek burs ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir.

Kapsam

Madde 2: Bu yönergedeki usul ve esaslar Türkiye’deki kamu üniversitelerinin tıp fakültelerine kayıtlı, ihtiyaç sahibi öğrencileri kapsar.

Yasal Dayanak

İkinci Bölüm

İlkeler ve İşleyiş

Madde 3: Bursun kaynağı

a.Bu yönerge esaslarına göre dağıtılacak bursun kaynağı Kırklareli Tabip Odası üyelerinden toplanan ayni ve maddi yardımlardan, Kırklareli Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından sağlanan ayni ve maddi yardımlardan ve Kırklareli Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından Oda kaynaklarından aktarılan fondan oluşur.

b.Kırklareli Tabip Odası Yönetim Kurulu her yıl en geç öğretim yılı başlangıcında katkıda bulunmak isteyen üyelerine burs ile ilgili yazılı bir çağrı gönderir. Kırklareli Tabip Odası üyeleri tıp öğrencisi bursuna katkıda bulunmak üzere belirledikleri tutarı belirlenen süre içerisinde yazılı olarak Kırklareli Tabip Odası Yönetim Kuruluna bildirir. Üye tarafından belirlenen tutar bir defada ödenebileceği gibi en çok on aya bölünerek taksitler halinde de ödenebilir.

c.Burs alacak öğrenci sayısı, burs miktarı, süresi ve şekli, Kırklareli Tabip Odası Burs Komisyonu’nun önerisi üzerine Kırklareli Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.

d.Bursa katkıda bulunan Kırklareli Tabip Odası üyeleri ile burstan yararlanan öğrencilerin kimlik bilgileri kamuya açıklanmaz.

Madde 4: Burs duyurusu

Kırklareli Tabip Odası tarafından tıp fakültesi öğrencilerine burs sağlanması ile ilgili olarak Kırklareli Tabip Odası Burs Komisyonu tarafından belirlenen ilke ve koşullar tıp fakültelerinde eğitim ve öğretimin başladığı günden itibaren Kırklareli Tabip Odasının web sitesinde duyurulur.

Madde 5: Burs için başvuru:

Bursa başvurabilmek için öğrencinin Kırklareli’nde liseyi bitirip Kırklareli dışında kazandığı bir kamu üniversitesi tıp fakültesinin öğrencisi olması zorunludur. Bu durumdaki ihtiyaç sahibi öğrenciler burs için Kırklareli tabip Odası’na başvurabilirler. Ancak, öğrencilerin burstan yararlanabilmesi için;

a.Normal öğrenim süresi içinde okuyor olması (Başarısızlık nedeniyle dönem/sınıf kaybetmemiş olması),

b.Ekonomik açıdan yardıma muhtaç ve başarılı (ikinci yıldan itibaren geçerlidir) olması (Burs Komisyonu tarafından o öğretim yılı başlangıcında bu iki koşul ile ilgili belirlenmiş ölçütleri taşıması),

  1. Yüz kızartıcı suçlardan hüküm giymemiş olması zorunludur.

Burs almak isteyen öğrencilerden;

  1. Başvuru formu (Oda’dan sağlanacaktır),
  2. Başarı durumunu gösteren öğrenim belgesi (Tıp fakültesi dekanlıklarından alınacaktır),
  3. Birinci sınıflar için fakülteye kaydını gösterir belge,
  4. Nüfus cüzdanı fotokopisi ve
  5. İki adet vesikalık fotoğraf istenir.
  6. Madde 6: Burs Komisyonu:
  1. Burs Komisyonunun Oluşturulması

Kırklareli Tabip Odası Burs Komisyonu üç üyeden oluşur. Kırklareli Tabip Odası Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Komisyonun doğal üyesidir. Diğer iki üye Kırklareli Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Bu üyeler atanmayı izleyen ilk toplantıda görev paylaşımı (Başkan, Başkan Yardımcısı ve Komisyon Sekreteri) yapar. Kırklareli Tabip Odası Yönetim Kurulu Sekreteri Komisyon yönetiminde yer alamaz. Komisyonun görev süresi Yönetim Kurulu’nun görev süresinin bitmesiyle birlikte sona erer. Seçimli kongrenin ardından iki ay içerisinde yeni Komisyon üyeleri belirlenir. Komisyon üyelerinin görev süreleri ile ilgili olarak bir sınırlandırma söz konusu değildir.

Komisyon temmuz ve ağustos ayları dışında her ay bir kez toplanarak öğrenci bursları ile ilgili mevcut durumu ve varsa yeni başvuruları değerlendirir; burs ödemelerini izler. Komisyon toplantılarında alınan kararlar Komisyon Karar Defteri’ne kaydedilir.

  1. Burs Komisyonunun Görevleri:
  2. Öğrenciler ile ilgili olarak; bursun duyurulması, burs verilecek öğrenci sayısının belirlenmesi bursa başvuru formunun oluşturulması, o döneme ait başarılı ve muhtaç sayılma ölçütlerinin belirlenmesi, başvuruların değerlendirilmesi, bursa hak kazanan öğrencilere bilgi verilmesi, öğrencilere verilecek burs miktarının belirlenmesi, öğrenci burslarının öngörülen süre içinde ödenmesinin sağlanmasıdır.
  3. Kırklareli Tabip Odası üyeleri ile ilgili olarak; katkıda bulunacak üyelerin belirlenmesi için gerekli yazışmaların hazırlanması, başvuru formunun oluşturulması ve ilgililerce doldurulması, başvuran üyelerden bursa aktarılacak paranın toplanmasının izlenmesidir.
  4. Komisyon ayrıca bursa kaynak yaratmak için çaba harcar ve bu konudaki önerilerini Yönetim Kuruluna götürür.

Madde 7: Bursun Ödenmesi, Devamı, Kesilmesi:

  1. Ödeme: Burs ders yılı başından itibaren verilir. Burs ödemeleri eğitim devam ettiği sürece (9 ay, son sınıf öğrencileri için 12 ay) yapılır. Burs aylık olarak ayın ilk haftası içinde bursiyer adına açılan banka hesabına yatırılır. Öğrenciye burs tutarının ödenmesi Kırklareli Tabip Odası Muhasip Üyesinin sorumluluğundadır.
  2. Bursun devamı: Burs bir eğitim yılı için geçerlidir. Bursun devamına öğrencinin eğitim yılı başındaki başvurusu üzerine başarısına ve burs kaynaklarının durumuna göre Komisyon tarafından değerlendirildikten sonra karar verilir.
  3. Bursun kesilmesi:
  4. Burs Komisyonunun oy birliği ile gerekçeli kararı sonucunda (Yüz kızartıcı suçtan hüküm giyme, öğrenciliğe yakışmayan tutum ve davranışlardan ötürü disiplin cezası alma, maddi durumun iyileşmesi) öğrencinin bursu kesilebilir.
  5. Bursun kesilmesi, devamı veya verilip verilmemesi konusundaki yetki Komisyonun önerisi ile Oda Yönetim Kurulu’na aittir.

Madde 8: Burs fonu

1.Özel ve tüzel kişilerin yaptığı bağışlardan, burs programının banka hesabındaki faizlerinden ve çeşitli etkinliklerinden elde edinilen gelirlerden oluşur.

  1. Kırklareli Tabip Odası üyeleri, burs almaya hak kazanan öğrenciye, Komisyonun gözetiminde doğrudan burs verebilir.

3-Kırklareli Tabip Odası Yönetim Kurulu öğrenci bursları için bir banka hesabı açar ve burs fonuna ilişkin bütün mali kaynaklar bu hesapta toplanır. Bu hesaba ilişkin ayrıntılar Oda’nın her yıl düzenlenen bilançosuna ayrı bir kalem olarak eklenir.

Madde 9: Çeşitli hükümler

Bu yönergede bulunmayan hususlar hakkında karar vermeye Kırklareli Tabip Odası Yönetim Kurulu yetkilidir.

Yürürlük:

Madde 10: Bu yönerge hükümleri 2016/2017 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren yürürlüğe girer.

Yürütme:

Madde 11: Bu yönerge hükümlerini Kırklareli Tabip Odası Yönetim Kurulu yürütür.

 



Bugün 0 kez görütülendi. Toplam 0 kez görüntülendi

Yorumlara kapalı.