MESLEKTAŞLARIMIZA DUYURU

19 Şub 2014

Sayın Üyemiz

31 Mayıs’ta Taksim’de gezi parkında kesilen ağaçlara tepki olarak başlayan  Haziran direnişi tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırklareli’nde de halkın çok büyük ilgisini çekti.Tepki amaçlı ilk gün onbin kişi Öğretmenevi önünden Kakava alanına yürüdü. Takip eden günlerde yürüyüş ve protesto eylemleri her akşam Dingiloğlu parkından başlayarak Öğretmenevi’ne kadar düzenli olarak sürdürüldü. Bu eylemlerde polis ile göstericiler arasında herhangi bir arbede yaşanmadı uyarı dahi yapılmadı. Batılı demokrasilerde görülebilecek sağduyu ve anlayış ile barışçıl bir şekilde eylemler sürdürüldü.

İçişleri Bakanlığı genelgesini takiben, Kırklareli’nde gezi olayları nedeniyle  başta Tabip Odası  Başkanı ve Yönetim Kurulu olmak üzere oda sekreteri dahil  pek çok kişiye dava açıldı. Dr. Halil MUHACİR’a 13, oda sekreteri Süleyman EDESEN’e 11, Dr.Taner PEHLİVAN’a 5, Dr.Bahadır TUNÇOL’a 8 ayrı dava açıldı. İddianameler bu kişilerin ifadesi dahi alınmadan hazırlandı.

21.02.2014 Cuma günü Kırklareli Adliyesinde başlayacak duruşmalara başta TTB Merkez Konseyi ve Marmara Bölgesi Tabip Odaları Yöneticileri olmak üzere pek çok Tabip Odası Yöneticisi katılacaktır.

Adeta Kırklareli Tabip Odasının yargılandığı bu süreçte tüm hekimlerimizin desteğini bekliyoruz.

PROGRAM

21 Şubat 2014 Cuma günü saat 09.00 Adliye önünde buluşma

12.30 da Dingiloğlu parkına yürüyüş

15.00 Marmara Tabip Odaları Bölge toplantısı

Yer : Kırklareli Tabip Odası toplantı salonu



Bugün 0 kez görütülendi. Toplam 73 kez görüntülendi

Yorumlara kapalı.