TTB Genel Yönetim Kurulu Toplandı

17 Şub 2014

17 Şubat 2014

Türk Tabipleri Birliği Genel Yönetim Kurulu (TTB-GYK) 16 Şubat 2014 tarihinde toplandı. Ankara’da düzenlenen toplantıya 28 tabip odasından 80’nin üzerinde temsilci katıldı.

Tabip odaları temsilcileri toplantıda yaptıkları konuşmalarda, Sağlık Bakanlığı’nın Gezi Parkı sürecinde “hukuka aykırı olarak yetkisiz ve kontrolsüz revir adı altında sağlık hizmeti verdikleri ve amaçları dışında faaliyet gösterdikleri” gerekçesiyle Ankara Tabip Odası (ATO) yönetim ve onur kurulu üyelerinin görevden alınması için dava açmasına tepki göstererek Sağlık Bakanlığı’nı kınadılar.

Toplantıda, Gezi Parkı eylemleri nedeniyle Kırklareli’nde aralarında Kırklareli Tabip Odası yöneticileri ve çalışanlarının da olduğu 400 kişi hakkında toplam 1238 dava açılması da eleştirildi. Tabip odası temsilcileri yaptıkları konuşmalarda, Gezi eylemleri nedeniyle hakkında 15 ayrı dava açılan Kırklareli Tabip Odası Başkanı Halil Muhacir ile ATO yönetim ve onur kurulu üyelerinin yanlarında olduklarını ifade ederek, hekimlik onuruna sahip çıkacaklarını vurguladılar.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan’ın açılış konuşması ile başlayan GYK toplantısında, TTB Genel Sekreteri Bayazıt İlhan, 21 Eylül 2013 ile 15 Şubat 2014 tarihlerini kapsayan TTB Faaliyet Raporu’nu katılımcılarla paylaştı.

GYK toplantısının gündemini ise tabip odalarıyla uzmanlık derneklerinin imzasına açılan “Kamuoyuna Açık Çağrı: İyi Hekimlik Koşulları Sağlanmalıdır” konulu metin ile 14 Mart Tıp Haftası sürecinde planlanan eylem ve etkinlikler oluşturdu. Toplantıda, “İyi Hekimlik Koşulları Sağlanmalıdır” metni öneriler üzerinden son haline getirildi ve 14 Mart Tıp Haftası’nda planlanan eylem ve etkinlikler karara bağlandı. Metnin son hali ile eylem ve etkinlik takvimi önümüzdeki günlerde kamuoyu paylaşılacak.

 

 

 



Bugün 0 kez görütülendi. Toplam 67 kez görüntülendi

Yorumlara kapalı.