Taksim Dayanışması Temsilcileri Serbest Bırakıldı

12 Tem 2013

12 Temmuz 2013

alt“Suç örgütü kurmak” suçlamasıyla ve tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen ve aralarında İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu’nın da bulunduğu Taksim Dayanışması üyesi 12 kişi serbest bırakıldı.

8 Temmuz günü Gezi Parkı’na giderken gözaltına alınan, aralarında İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu ile TTB Büyük Kongre Delegesi Dr. Kamil Tekerek’in de bulunduğu Taksim Dayanışması temsilcileri, 11 Temmuz günü Çağlayan Adliyesi’ne getirildi.

Taksim Dayanışması’ndan Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, Şehir Plancıları Odası Sekreteri Akif Burak Atlar, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu, TKP İl Sekreteri Dr. Kamil Tekerek, EMO İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin, HDK Merkez Yürütme Üyesi Ender İmrek, Mimarlar Odası 2. Başkanı Mehmet Sabri Orcan, TMMOB İKK Temsilcisi Süleyman Solmaz ile Haluk Ağabeyoğlu, Arda Mustafa Aytaç, Aral Demircan ve Erdem Ateş “suç örgütü kurmak”, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ve “polise mukavemet” suçlamalarıyla, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilirken, 38 kişi serbest bırakıldı.

Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 12 kişi ise hakim karşısına çıktı. 38. Sulh Ceza Mahkemesi verdiği kararla hepsinin serbest kalmasına karar verdi.

Öte yandan binlerce kişi Taksim Dayanışması temsilcilerine destek için erken saatlerden itibaren Adliye önünde buluştu.

Çağlayan Adliyesi önünde Taksim Dayanışması adına açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dr. Osman Öztürk, “Gözaltındaki arkadaşlarımızın ve Taksim Dayanışması’nın kefiliyiz. Yaşananlar, faşizme, diktatörlüğe karşı bir halk hareketidir. Gözaltındaki Taksim Dayanışması temsilcileri suçluysa bu suçu biz de işledik” diye konuştu. Dr. Osman Öztürk, Taksim Dayanışması’nın taleplerinin takipçisi olduklarını, bunun daha başlangıç olduğunu ve mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Mahkeme heyetinin kararı ise coşkuyla ve sevinçle karşılandı.

alt



Bugün 0 kez görütülendi. Toplam 69 kez görüntülendi

Yorumlara kapalı.