TTB’den YÖK Başkanı’na Ziyaret

18 Şub 2013

15 Şubat 2013

 

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Prof. Dr. Gülriz Erişgen ve TTB Hukuk Bürosundan  Av. Ziynet Özçelik, 14 Şubat 2013 tarihinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, TTB’nin YÖK Yasa Taslağı’nın genel çizgisi ve tıp fakülteleri ile ilgili maddeleri konusunda görüşleri iletildi ve taslakta yer alan, öğretim üyelerinin meslek odalarının kurullarında ancak ücretsiz izin alarak çalışabilmelerini getiren maddenin üniversite ve bilim adamı özerkliği ile demokrasi açısından kabul edilemez olduğu belirtildi. YÖK Başkanı Çetinsaya ise taslağın halen tartışılmakta olan ve üzerinde çalışmayı gerektiren birçok maddesinin bulunduğunu, iletilen görüşlerin değerlendirileceğini söyledi.

Görüşmede, serbest meslek icra eden öğretim üyelerinin tıp fakülteleri hastanelerinde uygulamalı eğitim ve araştırma projeleri kapsamında sağlık hizmeti vermesinin önünde yasal engel olmadığı anlatılarak konunun değerlendirilmesi ve üniversite rektörlükleri ile SGK’nın bilgilendirilmesi talebinde bulunuldu. YÖK Başkanı Çetinsaya, YÖK’ün konuyu önemli ve hızla çözülmesi gereken bir sorun olarak gördüğünü kendisine yazılı olarak da iletilen TTB görüşlerini kurullarında değerlendirileceğini ifade etti.

Performansa dayalı ücretlendirmenin tıp fakülteleri için uygun olmadığının bir kez daha vurgulandığı görüşmede, Çetinsaya, YÖK kurullarında bunun da çok tartışılan bir konu olduğunu söyledi ve temel ücretlerin iyileştirilmesi ile ilgili çalışmalarının bulunduğunu bildirdi.

Görüşmede, YÖK Başkanı’na, Prof. Dr. Ertan Yılmaz’ın Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktayken üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’nda görevlendirildiği bilgisi de verildi. Üniversite yönetimlerinin bu şekilde akademik özerklik ve öğretim üyelerinin bilim özgürlüğünden köken alan güvencelerine aykırı işlemlerinin arttığı, bu tür tutumların üzerine gidilmesi gerekliliği vurgulandı. YÖK Başkanı Çetinsaya ise bu konuda duyarlı olduklarını, gereken incelemelerin ve soruşturmaların yapılacağını söyledi.



Bugün 0 kez görütülendi. Toplam 55 kez görüntülendi

Yorumlara kapalı.