Anayasa Mahkemesi Başkanı’nı ziyaret

13 Ara 2012

13 Aralık 2012

altTürk Tabipleri Birliği Heyeti, bu gün Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç’ı ziyaret etmiştir.

TTB Merkez Konsey Başkanı Özdemir Aktan, II. Başkanı Gülriz Ersöz, Önceki II. Başkanı ve Genel Sekreteri Feride Aksu Tanık ve TTB Hukuk Bürosu üyesi Av. Ziynet Özçelik’ten oluşan heyet tarafından, Anayasa Mahkemesi’nde görüşülmeyi bekleyen sağlık alanı ile ilgili düzenlemelerin sağlık ortamındaki uygulama sonuçları aktarılmıştır.

Hekimlerin içinde bulunduğu durum özetlenmiş, Kamu Hastane Birlikleri, Sağlık Meslekleri Kurulu, hekimlerin ve sağlık personelinin mesleki hakları, geçici görevlendirmeler, çalışma koşullarının ağırlığı, performansa dayalı ödeme, tıp ve tıpta uzmanlık eğitimi,  hekimlik mesleğinin etik değerleri, hasta bilgilerinin gizliliği, hekim yetkisi ile açılan sağlık kuruluşlarında lisansla yetkilendirme gibi başlıklar üzerinden, yapılan düzenlemelerin sağlık ortamındaki sonuçları hakkında bilgi verilmiştir.

İptal başvurusu yapılan Yasa ve KHK’lerin uygulama işlemlerinin başlaması, yaşanan belirsizlik ortamı nedeniyle hekimlerin Anayasa Mahkemesi’nden ivedilikle görüşme beklentisi iletilmiştir.



Bugün 0 kez görütülendi. Toplam 43 kez görüntülendi

Yorumlara kapalı.