Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun Sağlığından Endişe Ediyoruz

30 Kas 2012

30 Kasım 2012

Türk Tabipleri Birliği kuracağı bağımsız bilimsel heyetle Prof. Dr. Hilmioğlu’nun sağlık durumunu değerlendirmeyi ve raporlaştırmayı talep eden bir basın açıklaması yaptı.

30 Kasım 2012

BASIN AÇIKLAMASI

Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun Sağlığından Endişe Ediyoruz

Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu Türkiye’nin yetiştirdiği önemli bilim insanlarındandır. Silivri cezaevinde yaklaşık dört yıldır tutuklu bulunmaktadır. Önemli sağlık sorunları nedeniyle, üniversitelerin cezaevi şartlarında tutulmasının sakıncalı olduğuna dair raporlarına rağmen Adli Tıp Kurumu’nun aksi yöndeki raporu nedeniyle tutukluluğu devam etmektedir.

Yakın zamanda oğlunu bir trafik kazasında genç yaşta kaybeden Prof. Dr. Hilmioğlu’nun cenaze için getirildiği Ankara’da geceyi ailesiyle geçirmesine dahi izin verilmemesi kamuoyunda ve hekimler arasında derin üzüntüye sebep olmuştur. Oğlunu kaybettikten sonra aşırı kilo kaybettiği ve sağlık durumunun daha da bozulduğu haberleri gelmektedir.

Türk Tabipleri Birliği kuracağı bağımsız bilimsel heyetle Prof. Dr. Hilmioğlu’nun sağlık durumunu değerlendirmeyi ve raporlaştırmayı talep etmektedir.

Kamuoyunun dikkatine saygılarımızla sunarız.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi



Bugün 0 kez görütülendi. Toplam 54 kez görüntülendi

Yorumlara kapalı.